Uitgeverij 't Mannekesblad vzw

Eric De Rop

Eric De Rop is geboren in 1954 in Wilrijk (Antwerpen). Hij startte in 1970 bij Studio Vandersteen met het tekenen aan de stripreeksen Bessy en Jerom. Later werkte hij ook mee aan de reeksen De familie Snoek en De Geuzen. Vanaf 1984 werkte hij mee aan de stripreeks Suske en Wiske, toen hij de eerste 14 pagina’s van het korte verhaal De bevende berken tekende en het geheel, samen met Anita Schauwvlieghe, inkte. Sinds 1986 is hij de vaste inkter voor Suske en Wiske. In 2015 besloot hij het rustiger aan te doen en zette zijn activiteiten voor Suske en Wiske stop. Samen met Patty Klein maakte hij ook de gagreeks van Schanulleke. Voor het weekblad Suske en Wiske maakte hij een aantal afleveringen van de strip Ribbedebie over een tovenaarsleerling.

 

 

Melk Thalmann

Melk Thalmann (1967) uit Luzern, Zwitserland, werkt sinds 1991 zelfstandig als striptekenaar en illustrator voor kranten, reclame- bureaus en uitgeverijen. Hij werkte daarnaast ook als instrukteur voor tekenleraars aan de akademie voor beeldende kunst in Bern, Zwitserland. Naast inkt, potlood en pen werkt hij al geruime tijd ook met digitale 3D-technieken om zijn opdrachten uit te voeren.
Meer informatie kan je terugvinden op www.melkthalmann.ch.

 

 

Peter Van Gucht (Pug)

Sinds 2003 werkt hij bij Studio Vandersteen. Voor het weekblad Suske en Wiske schreef hij de serie Rafke de Raaf en realiseerde hij, in samenwerking met tekenaar Ron Van Riet, Zwik & Zwak. Tevens bedacht hij grappen voor Marc Legendre’s Biebel.

Hij heeft vanaf februari 2005 de leiding over het scenarioteam van Suske en Wiske. Hij is stemacteur in vele tekenfilms, zoals Disney’s Dinosaur, Atlantis, Ice Age, Finding Nemo en Brother Bear en verschillende reclamespots.

 

 

Ron Van Riet

In 1970 werd hij medewerker bij Studio Vandersteen voor de reeks Bessy; eerst als inkter en daarna als tekenaar. Tien jaar

later kreeg hij de leiding over de Bessy Studio. Hij beoordeelde het artwork van de tekenaars en was verantwoordelijk voor planning en coördinatie. Ron Van Riet nam in 1984 de reeks Robert en Bertrand van Willy Vandersteen over, met Marck Meul als scenarist. In 1993 ging hij van start als freelance tekenaar van onder meer Woepie voor Het Laatste Nieuws en Zwik & Zwak voor het weekblad Suske en Wiske van De Standaard Uitgeverij. Verder verschenen er nog de stripalbums De wolf van Sint-Pieter bij het Davidsfonds en De vermetele verzamelaar alsook De val der blinden, beiden in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap.

 

 

Ben Seys

Na actief te zijn in de animatiewereld, startte hij het communicatiebureau Benseys.com bvba op. Daarnaast tekent hij strips zoals Eddy & Caddy en Psy Carl en schrijft scenario’s voor diverse auteurs. In 2011 stelt Pom hem aan als opvolger van de reeks Piet Pienter en Bert Bibber. Een greep uit zijn werk vind je terug op www.benseys.com en www.pinterest.com/benseys.

 

 

 

 

Copyright: Uitgeverij 't Mannekesblad vzw

Privacy

Ontwerp: benseys.com bvba